NOVI UDARAC

Todorić na mukama i u Srbiji, iz Agrokora tvrde: Nisu nam isključili struju!

24.02.2017 u 10:51

Bionic
Reading

Agrokor Ivice Todorića izgleda ima problema i u Srbiji, u kojoj je, s oko 10.000 zaposlenih, jedan od najvećih poslodavaca i vlasnik trgovačkih lanaca Mercator, Idea i Roda te tvrtki Frikom i Dijamant. Srpski portal Insajder piše da će u 20 trgovina Mercatora biti isključena struja zbog nepoštivanja ugovora o zakupu prostora i višemilijunskih dugova. Iz Agrokora to demantiraju i tvrde da trgovine u Srbiji normalno posluju

Boban Rajić, direktor kompanije Coka, koja je Mercatoru ustupila prostor i radnike, izjavio je za Insajder kako je u sedam najvećih trgovina Mercatora na području Smedereva struja isključena u srijedu. 

Najavio je da će u četvrtak isto zadesiti ostale dućane u tom gradu i u robnoj kući u Velikoj Plani. Obiteljska tvrtka Coka iz Smedereva imala je ugovor s Mercatorom o zakupu na 15 godina više od 20 objekata od oko 15.000 kvadratnih metara na području Podunavskog i Braničevskog okruga.

Ugovor u vrijednosti od 30 milijuna dinara (oko 1,8 milijuna kuna) sklopljen je 2010., a direktor kompanije Coka tvrdi da Mercator od prosinca ne plaća ni struju ni najamninu. 'U pitanju nije samo opstanak tvrtke Coka, već i mnogih drugih poduzeća u Srbiji', rekao je Rajić.