U OČEKIVANJU KAPITULACIJE

Todorić (zasad) nije aktivirao lex Agrokor: Proučavamo odredbe...

07.04.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon što su neki mediji objavili da je Ivica Todorić stavio svoj potpis na aktivaciju lex Agrokora, ta je informacija demantirana iz Uprave Agrokora

'Uprava Agrokora nije aktivirala Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

U ovom trenutku možemo potvrditi kako se odredbe Zakona proučavaju radi dobivanja potpunih informacija o njegovoj primjeni i daljnjim procedurama', objavljeno je iz Agrokora.

Ako Ivica Todorić danas stavi svoj potpis na aktivaciju 'lex Agrokora', to znači da bi u Agrokor već sljedeći tjedan mogao doći izvanredni Vladin povjerenik.

Ivica Todorić tako bi znatno olakšao cijelu proceduru. Odmah, čim primi zahtjev, sud je dužan obavijestiti Vladu i Ministarstvo gospodarstva. U roku od dva dana Vlada mora predložiti izvanrednog povjerenika.

Njega Vladi predlaže Martina Dalić, a nagađa se da bi izvanredni povjerenik trebao biti Ante Ramljak. Ako sve bude išlo velikom brzinom, Vlada može čak i danas popodne već poslati svoj prijedlog. Inače joj je krajnji rok u utorak.