ZA 36,4 MIL. KUNA

Todorić kupio Otok znanja na Koločepu

Bionic
Reading

Tvrtka KHA1 u vlasništvu Agrokora i meksičke hotelske grupacije kupila je na javnoj dražbi u Dubrovniku dionice hotela Koločep

Dubrovački list piše da je minutu prije 10 sati na javnoj dražbi u Dubrovniku prihvaćena ponuda zagrebačke tvrtke KHA1 u iznosu od 36,4 milijuna kuna, što je ujedno bila početna cijena ispod koje hotele Koločep nije bilo moguće prodati.

Na dražbu se prijavio i PBZ, koji kao nositelj prava upisanih u zemljišnu knjigu nije bio dužan uplatiti jamčevinu, dok je KHA1 uplatio potreban iznos od 10 posto početne cijene. No banka je odustala od usmenog nadmetanja pa je, pod predsjedanjem suca Srđana Gavranovića, Karisma Hotels Adriatic postao vlasnik 140.137 dionica, što je paket od 88 posto.

'Treba vidjeti hoće li KHA1 uplatiti potreban iznos u roku od 15 dana, jer tek tada postaje novi vlasnik', rekla je stečajna upraviteljica Ivanka Sušić.

'Iznimno smo zadovoljni time što Karisma Hotels Adriatic postaje vlasnik hotela Koločep, osobito zato što ovo znači novi početak za hotele kojima je izgledno prijetio stečaj. Od Koločepa ćemo stvoriti vrijedan turistički projekt koji će imati iznimnu korist kako za hrvatski turizam i gospodarstvo, tako i za lokalnu zajednicu', izjavio je slijedom javne licitacije Marinko Benić, direktor Karisma Hotels Adriatica.

Ukupna investicija Karisma Hotels Adriatic u projekt hotela Koločep iznosi 18,6 milijuna eura, od čega se oko 4,6 milijuna eura odnosi na kupnju 88 posto dionica tvrtke, oko 4,7 milijuna eura na otplatu postojećih i preuzetih dugova tvrtke, a Karisma Hotels Adriatic planira uložiti još oko devet milijuna eura u obnovu, menadžment i promociju hotela Koločep u idućih godinu dana. Već prve sezone očekuje se popunjenost hotela od 83,5 posto. Preuređenje objekata u portfelju hotela Koločep očekuje se sa završetkom tekuće sezone, odnosno u postsezoni.