A VIDI GA SADA…

Todorić: Bio sam loš đak

Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ivica Todorić iskrenim je govorom otvorio Proljetnu školu učitelja i odgojitelja, koja je počela u hotelu Četiri opatijska cvijeta, izvještava riječki Novi list, ne zamarajući čitatelje razlogom zašto su organizatori skupa iz Hrvatskog pedagoškog književnog zbora (HPKZ) kao gosta predavača doveli gospodarstvenika koji, po vlastitom priznanju, i nije baš najbolji primjer mladima, jer je bio loš đak

'Kroz vaše učionice prošli smo svi – politička, sportska i gospodarska elita. Nisam od onih ljudi koji se sjećaju prošlih događaja, ali i dalje imam živu uspomenu na svog prvog profesora. Pretpostavljam da moj obrazovni put ne bi mogao poslužiti kao dobar primjer mladima, jer nisam bio dobar đak, ali danas su u svijetu na snazi drukčija pravila i nemoguće je uspjeti bez kvalitetnog obrazovanja, koje uključuje svladavanje znanja o novim tehnologijama', kazao je Ivica Todorić.

Vlasnik Agrokora rekao je da njegova kompanija već duže vrijeme puno ulaže u obrazovanje i doškolovanje zaposlenika. Pred 300 učitelja i odgojitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja istaknuo je kako je uloga poduzetnika da se pobrinu za uspješno funkcioniranje gospodarstva, od čega bi u konačnici imali koristi svi, pa tako i obrazovni sustav.

'Nove vrijednosti mogu se stvoriti samo kroz ljude, kroz svih 40.000 zaposlenika koje imamo u Agrokoru. O tome ovisi i uspjeh države', izjavio je Todorić.

Njegov lanac trgovina, smatra Todorić, uspio je preživjeti unatoč jakoj europskoj konkurenciji zahvaljujući odlično educiranim kadrovima, koji je poznavao prilike na malim tržištima.

Ravnatelj jedne splitske škole zatražio je od Todorića novčanu pomoć kako bi realizirao obrazovni projekt za koji mu trebaju sredstva od 400.000 eura, no vlasnik Agrokora nije dao decidiran odgovor, već mu je rekao da bi se takvi projekti mogli financirati putem kredita, iako će ga saslušati te pokušati pomoći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi