ZAKUP PROSTORA

Todorić bacio oko na Pevec

pevec zitnjak 6

pevec zitnjak 6

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Agrokor pregovara sa stečajnim upraviteljem Peveca Darkom Šketom o zakupu skladišnih prostora za potrebe Velproa

Stečajni upravitelj Peveca, Darko Šket, potvrdio je Poslovnom dnevniku da su u tijeku pregovori s Agrokorom u vezi ulaska u zakup Pevecovih centara i to radi rastućih potreba za daljnjim širenjem veleprodaje.

Radi se o pregovorima za Velpro, koncept kojim Agrokor trenutačno raspolaže s 15 distributivnih centara u Hrvatskoj i služe opskrbi Konzumovih dućana i malih trgovaca i poduzetnika. Mogli bi u novim prodajno-skladišnim prostorima upotrijebiti i Pevecove neiskorištene centre što Šket nudi, no trenutačno je Agrokor najviše interesa iskazao za slobodne kapacitete Peveca u Rijeci i Slavonskom Brodu.

Tome je primaran razlog što Agrokor u Rijeci ima tri maloprodajna objekta, dva veća i jedan manji, a u Slavonskom Brodu ima tri manje prodavaonice i jedan Super Konzum. I dok je u Primorsko-goranskoj županiji Konzum prvi u okviru ukupne maloprodaje, u Slavonsko-brodskoj županiji nije čak ni među prva tri trgovca. Veleprodajnim mjestima u tim gradovima kani potaknuti brži razvoj svog biznisa. U drugom planu je što se tiče Agrokora, Šket kaže, mogućnost da otkupi sve Pevecove zalihe prehrambenih proizvoda, a danas će im poslati popis.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi