TMTG

Tko su tajni investitori u novi projekt Donalda Trumpa?

08.12.2021 u 22:58

Bionic
Reading

Nova tvrtka Donalda Trumpa, Trump Media & Technology Group (TMTG), postigla je dogovor o gotovo milijardu dolara investicija raznih ulagača. Njihova imena međutim nisu objavljena

Prema izvješćima, novi Trumpov investicijski poduhvat sada je procijenjen na gotovo četiri milijarde dolara.

Bivši američki predsjednik u listopadu je osnovao tvrtku za društvene mreže putem koje planira pokrenuti novu aplikaciju za razmjenu poruka pod nazivom Truth Social. Trump se odlučio za vlastitu aplikaciju nakon što su mu Facebook i Twitter ranije ove godine blokirali račun kako bi spriječili navodno poticanje na nasilje.

U trenutku suspenzije bivši američki predsjednik imao je 89 milijuna pratitelja na Twitteru, 33 na Facebooku i 24,5 milijuna na Instagramu. Kažu da je stvorio novu društvenu mrežu s namjerom da parira tehnološkim divovima jer je oduvijek bio uvjeren da ga glavne društvene mreže cenzuriraju.

'Ulaganje od milijardu dolara šalje važnu poruku tehnološkim divovima da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati', rekao je Trump.

Prema pisanju stranih medija, očekuje se da će nova mreža Truth Social biti u potpunosti operativna početkom 2022. godine, a do 2026. godine, prema procjenama stručnjaka, očekuje se da će dosegnuti više od 40 milijuna pretplatnika. Za usporedbu: Twitter ima više od 210 milijuna aktivnih korisnika.

Kako prenosi BBC, mnoge tvrtke s Wall Streeta odbile su suradnju s Trumpovom tvrtkom za društvene medije, a neki hedge fondovi, obiteljske investicijske tvrtke i pojedini bogati pojedinci podržali su je.

  • +9
Donald Trump napušta Bijelu kuću Izvor: EPA / Autor: AL DRAGO / POOL

Prema nekim podacima, TMTG se trenutno procjenjuje na 3,54 milijarde eura. Bilo je i pitanja o financijskoj situaciji bivšeg predsjednika jer je prošlog mjeseca kongresni odbor utvrdio da je on prevario javnost o profitabilnosti hotela Trump International u Washingtonu.

Prema Reutersu, najviši financijski regulatori Wall Streeta trebali bi početi istraživati ​​dogovor Donalda Trumpa vrijedan milijardu dolara. TMTG još nije komentirao istragu.

Digital World, partner TMTG-a, komentirao je, prenose strani mediji, da istraga ne znači to da su regulatori utvrdili kako je netko prekršio zakon, već samo žele dobiti odgovore na pitanja važna za investicijsku zajednicu.

  • +23
Melania i Donald Trump Izvor: EPA / Autor: Stefani Reynolds / POOL

Ovih dana TMTG je objavio i ime novog glavnog izvršnog direktora. Riječ je o kongresniku Devinu G. Nunesu. Pristaša i branitelj Trumpa, Nunes je bio u Odboru za obavještajne poslove Predstavničkog doma dok je istraživao navode da je Rusija pomagala Trumpovu kampanju tijekom izbora 2016. godine.

Najavljeno je da će Truth Social održati 'beta lansiranje za pozvane goste' u studenome ove godine.