FORTENOVA:

Sud u Amsterdamu odbio novi zahtjev sankcioniranog SBK Art-a i Saifa Alketbija

14.06.2023 u 18:01

Bionic
Reading

Sudac za privremene mjere Suda u Amsterdamu je nakon održanog usmenog saslušanja stranaka odbio zahtjeve SBK Art-a i Saifa Alketbija da se Fortenova Group STAK zabrani održavanje sutrašnje skupštine imatelja depozitarnih potvrda na kojem imatelji odlučuju o imenovanju Fabrisa Peruška u uprave nizozemskih društava, izvijestili su iz Fortenove

'Hitno ročište održano je po zahtjevu od 8. lipnja 2023. te je održano prekjučer. SBK Art je, između ostaloga, tražio zaustavljanje skupštine na kojoj će imatelji depozitarnih potvrda glasovati o imenovanju Fabrisa Peruška, glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe direktorom upravljačkih kompanija Fortenova grupe u Nizozemskoj, o tehničkim izmjenama dokumenata krovne udruge Fortenova STAK Stichting te izmjenama statuta Fortenova grupe koje reflektiraju konverziju temeljnog kapitala iz kuna u euro', izvijestili su iz Fortenova Grupe.

S obzirom na hitnost prijedloga i predstojeću skupštinu sutra, Sud u Amsterdamu odbio je zahtjev bez detaljnog obrazloženja koje će uslijediti naknadno. Također će naknadno odlučivati i ostalim točkama zahtjeva.

'Odbijanje novog zahtjeva SBK Art-a jedna je u nizu odluka nizozemskih sudova kojom se odbijaju pokušaji miješanja sankcionirane osobe u korporativne odluke Grupe', zaključuju iz Fortenove.