ODLAZAK IZ DUBROVNIKA

Štrok prodaje kuću za 4,4 milijuna kuna

štrok kuća dubrovnik

štrok kuća dubrovnik

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Donedavni vlasnik hotelskog lanca Jadranski luksuzni hoteli Goran Štrok, osim što se povlači iz biznisa na jugu Hrvatske, prodaje svoju nekretninu poznatu kao Stojna kuća, blizu luksuznog hotela Dubrovnik Palace, koja je dosad bila u vlasništvu grupacije JLH

Kuću s pripadajućim zemljištem, ukupne površine 895 četvornih metara, smještenu unutar zaštićene park-šume Velika i Mala Petka, hotelijer je po cijeni od 600 tisuća eura ponudio na prodaju Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja će, kako piše Slobodna Dalmacija, zbog limitiranih proračunskih sredstava odustati od prava prvokupa.

Iz Štrokova dopisa upućenog Županiji proizlazi da je već pronašao kupca koji je spreman isplatiti više od četiri milijuna kuna u gotovini za kuću, no drži ime u tajnosti.

U pismu županijskim vijećnicima Štrok navodi da će kupovna cijena biti plaćena odjednom, a nakon isplate bit će moguć prijenos prava vlasništva i preuzimanje posjeda. Prema zakonu, pravo prvokupa imaju i Grad Dubrovnik i RH, za koje se isto očekuje da će odustati od kupnje.

Štrokova kompanija imala je na dubrovačkom području tri hotela s pet zvjezdica, Excelsior, Bellevue i Dubrovnik Palace, te hotel Kompas s tri zvjezdice. Zbog financijskih poteškoća, odnosno više od stotinu milijuna eura duga, Štrok ih je prodao čileanskoj hotelskoj grupaciji Lukšić, kojom upravljaju sinovi najbogatijega hrvatskog iseljenika, pokojnog Andronika Lukšića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi