tko tu koga...

Što to radi Elon Musk!? Sad tvrdi da nije potpisan ugovor s Hertzom o isporuci 100.000 automobila

03.11.2021 u 08:47

Bionic
Reading

Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je u ponedjeljak navečer da još nije potpisan ugovor s tvrtkom za iznajmljivanje automobila Hertz. Muskov tweet u suprotnosti je s prethodnom najavom i reklamom koju je Hertz objavio 25. listopada

Hertzova objava dovela je do toga da je Teslina tržišna vrijednost prošli tjedan premašila bilijun dolara.

Dionice Tesle skočile su 12,6 posto, nakon što je Hertz potvrdio da je naručio 100.000 vozila do kraja 2022., ali je Musk sada preko Twittera poručio: 'Želio bih da naglasiti da ugovor još nije potpisan.'

Ugovor koji je Hertz najavio s Teslom bila bi najveća narudžba za rent-a-car električnih vozila ikada, a ta vijest prošlog tjedna je odjeknula poslovnim svijetom.

Elon Musk Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

'Električna vozila su sada mainstream, a tek smo počeli s rastućom globalnom potražnjom i interesom', rekao je privremeni šef Hertza Mark Fields u priopćenju za javnost.

Najavljeno je da će Hertz platiti 4,2 milijarde dolara za 100.000 modela 3, tijekom sljedećih 14 mjeseci, što iznosi oko petinu njegove flote. Kompanija za iznajmljivanje bi izgradila vlastitu mrežu stanica za punjenje.

Glasnogovornica Hertza u utorak ujutro odbila je govoriti o konkretnim detaljima sporazuma, ali je rekla da tvrtki ostaje 'u planu' ponuditi električna vozila do kraja 2022. Izjavila je da je Tesla već počeo isporučivati ​​automobile Hertzu.

Zasad iz Tesle nema službenog objašnjenja Muskovog tweeta.