'CRNILO' U MEDIJIMA

Što Martina Dalić radi na sjednici VNS-a?

15.06.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Na današnju sjednicu VNS-a koja će problematizirati crni kapital u medijima pozvana je, uz uobičajeno društvo, i ministrica financija Martina Dalić

S obzirom na to da je najavljena rasprava o crnom kapitalu u medijima, prikrivenom i problematičnom vlasništvu koje je stečeno kroz oprani novac, ministrica financija Martina Dalić, koja je nadležna Poreznoj upravi i Uredu za sprečavanje pranja novca, mogla bi članovima Vijeća pružiti korisne informacije o načinima na koji su se kupovali mediji, porijeklu i tokovima novca. Ostaje nepoznato je li ministrica Dalić već dobila zadatak od premijerke Kosor, pa je za VNS već pripremila izvješće ili će ga tek na današnjoj sjednici dobiti.

U svom jučerašnjom priopćenju HND podsjeća i na problematičnu privatizaciju nekih medija, što nije tema za Martinu Dalić. No kako, uz predsjednika države, premijerku, šefove obavještajnih službi, sjednici prisustvuju ministar unutarnjih poslova i pravosuđa, očekuju konkretne rezultate koji bi trebali rasvijetliti 'crnilo' u medijima.

Kao jedna od konkretnih tema sjednice VNS-a spominjalo se sumnjivo vlasništvo nad tjednikom Nacional, a nakon pisanja Novog lista da će se problematizirati privatizacija Slobodne Dalmacije, konkurentska medijska kuća EPH uzvratila im je optužbom za njihovo netransparentno vlasništvo.