otkupili sve dionice

Stanić grupa novi je vlasnik Maraske: 'Širimo proizvodni portfelj u smjeru jakih alkoholnih pića'

12.07.2022 u 13:32

Bionic
Reading

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe novi je vlasnik gotovo 99 posto dionica Maraske d.d., čime je realiziran kupoprodajni ugovor o preuzimanju Maraske d.d. između bivšeg vlasnika Mepas grupe i novog vlasnika Stanić grupe koji je bio potpisan u rujnu prošle godine

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora temeljem kojeg je Stanić Beverages postao vlasnik 45,3 posto dionica Maraske d.d. koje su do tada bile u vlasništvu Koestlina i 52,9 posto dionica koje je imala Saponia, uslijedila je obavezujuća javna ponuda za otkup preostalih dionica Maraske d.d. od malih dioničara te odobrenje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime su se ispunili svi preduvjeti za zaključenje transakcije.

„Preuzimanjem Maraske d.d. Stanić grupa širi svoj proizvodni portfelj u smjeru jakih alkoholnih pića (JAP) te proširuje asortiman bezalkoholnih pića i postaje vlasnik 200 godina starog hrvatskog brenda koji je prepoznat u cijelom svijetu. Iznimno smo ponosni što će upravo Maraska d.d. biti nova članica naše grupacije, jer vidimo veliki prostor za razvoj, modernizaciju, širenje i sinergiju. Sigurni smo da će naš know how kojeg imamo zahvaljujući suradnji sa svjetski poznatim brendovima iz područja JAP-a te znanje koje posjedujemo zahvaljujući upravljanju najpoznatijim hrvatskim brendom sokova Juicy osnažiti poziciju Maraskinih proizvoda na tržištu Hrvatske, regije i svijeta. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti vlasniku Mepas grupe, Mirku Grbešiću na iznimno korektnoj poslovnoj suradnji te koncernu Agram na potpori“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić grupe.

Stanić Beverages jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa zajedničkim kapacitetom od 150 milijuna litara. Perjanica Stanić grupe je brend Juicy koji ima tradiciju proizvodnje visoko kvalitetnih sokova preko 20 godina i prepoznat je kao lider u kategoriji.

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.