u pogonu alkoholnih pića

[VIDEO/FOTO] Premijer Plenković na obilježavanju 200. godišnjice tvornice Maraska

22.09.2021 u 00:28

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je u utorak poslijepodne u Zadru u pratnji novoga vlasnika Maraske, hercegovačkoga poduzetnika Svjetlana Stanića, pogon u Gaženici te se uvjerio u potencijale te najpoznatije zadarske tvrtke

Domaćini su premijera upoznali s pogonom alkoholnih pića, u čijim se velikim bačvama pohranjuje ekstrakt maraške i oraha, a osim Maraschinom, u Maraski se ponose i da su jedna od rijetkih tvrtki koja orahovac proizvodi na stari način, od ploda zelenog oraha.

"Zadovoljan sam što vidim da se višestoljetna tradicija očuvala i što će se proizvodnja odvijati u budućnosti. Vjerujem da će se proizvodnjom ključnih brendova ovi tradicionalni proizvodi pozicionirati na domaćem i inozemnim tržištima", rekao je Plenković.

Nakon obilaska tvornice, u klubu Arsenal priređena je gala večera kojom je Maraska obilježila 200. obljetnicu postojanja tvornice i industrijske proizvodnje Maraschina, poznatog likera od višnje maraške. Svečanost su uveličali premijer Andrej Plenković te Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH i supredsjedatelj Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Čestitajući upravi Stanić Grupe, koja je nedavno kupila Marasku, obljetnicu tvornice alkoholnih pića i sokova, premijer Plenković je kazao kako je to „izvrstan potez za brendiranje Zadra i Hrvatske, za doprinos ulaganjima iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i čini se jedan sjajan signal za nova ulaganja koja će unaprijediti proizvodnju“.

  • +5
Plenković obišao Marasku Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

"U ime Vlade pozdravljam ovo ulaganje u Zadar, koji je imao sjajnu turističku sezonu, koji se brzo oporavlja nakon covid krize. Drago nam je da su mjere za očuvanje radnih mjesta doprinijele i očuvanju zaposlenih u Maraski u razdoblju koje je iza nas. To pokazuje da smo povlačili ispravne i brze poteze. Uvjeren sam da će sva ona ulaganja koja ćemo zajednički diljem Hrvatske imati i ovdje u Zadarskoj županiji omogućiti i kvalitetniji život i bolji razvoj gospodarstva", poručio je premijer Plenković.

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Dodao je i kako vjeruje da će Maraska nastaviti s dobrim poslovanjem i, naravno, s proizvodnjom za domaća i inozemna tržišta jer će tako pridonijeti brendiranju Zadra i Zadarske županije.

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom i Koestlinom, članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji Maraske. Stanić Beverages novi je vlasnik 98,25 posto dionica Maraske, pri čemu 45,3 posto dionica kupuje od Koestlina, a 52,90 posto od Saponije. Također, objavit će i obvezujuću javnu ponudu za otkup svih dionica nakon završetka transakcije sa Saponijom i Koestlinom.

sve osim nogometa

Učitavanje...