demokratski savez srba

Srbi s Korduna i Banije: Vučićev posjet je promidžba, nema značaja za srpski narod u Hrvatskoj

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 12.02.2018 18:28
  • Objavljeno 12.02.2018 u 18:28
Aleksandar Vučić u utorak ide u Vrginmost

Aleksandar Vučić u utorak ide u Vrginmost

Izvor: Cropix / Autor: tportal

Iz Demokratskog saveza Srba ocijenili su u ponedjeljak da je posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj promidžba pojedinaca i neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj.

Također su izrazili veliko razočarenje i nezadovoljstvo zbog ignoriranja zamjenika sisačko-moslavačkog župana Dušana Bjelajca, koji je izuzet iz Vučićeva protokola prilikom obilaska Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Vučić u svojem protokolu, naime, ima planiran obilazak područja Sisačko-moslavačke županije i povratničke općine Gvozda te mjesta Vrginmosta. Legitimno i legalno izabrani predstavnik Srba s tog područja je zamjenik župana Bjelajac. Iako je DSS prije nekoliko dana o tome pisao i na to upozorio kabinet predsjednika Vučića - odgovora nema.

‘Žao nam je što se ignorira volja naroda Banije i dijela Korduna te se čovjek kojeg je narod neposrednim biranjem izabrao za svojeg predstavnika izuzima iz protokola posjeta’, ističu u priopćenju.

Također ističu da je zamjenik župana ‘najviša izvršna pozicija’ srpske nacionalne manjine na području neke županije, a Dušan Bjelajac uvaženi građanin i stručnjak.

‘Osim ignoriranja srpskog zamjenika župana područja Banije i dijela Korduna, nitko iz DSS-a nije dobio poziv na sastanak s predsjednikom Vučićem koji će se održati u ambasadi Srbije u Zagrebu. DSS ima politički legitimitet jer je na prošlim lokalnim izborima osvojio pozicije dva zamjenika župana, zamjenika gradonačelnika Vukovara, zamjenika načelnika i 15 vijećničkih mandata od Benkovca, Gračaca, Ogulina, Vojnića, Krnjaka, Dvora, Donjih Kukuruzara i Okučana do Vukovara. Zbog svega navedenoga, DSS smatra da navedeni posjet neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj, osim u promidžbi pojedinaca’, stoji u priopćenju Glavnog savjeta DSS-a.

  • +25
  • +22

Aleksandar Vučić stigao je u Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!