afera Bitlucky

Slučaj najveće hrvatske kriptoprevare bez pomaka, osumnjičeni i dalje u bijegu

29.08.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Ulagači propale riječke tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” upozorili su u utorak medije da je slučaj najveće kripto prevare na ovim prostorima mjesecima bez pomaka.

U javnost su istupili, kako ističu, zbog poticanja Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci na pokretanje postupka protiv osumnjičenih koji su u bijegu.

Ističu da se radi o izuzetno dobro i detaljno osmišljenoj kripto prevari dosad neviđenoj na ovim prostorima u kojoj je prevareno više od 700 ulagača, a direktor riječke tvrtke Bitlucky Luka Burazer, zajedno s tajnicom Vedranom Gološin te suosnivačem tvrtke Eugenom Travaljom, je u bijegu više od tri mjeseca.

Kaznenu prijavu, kažu, podnijelo je više stotina ulagača, a njihovi odvjetnici poslali su više desetaka podnesaka i požurnica. Ističu da se radi o hitnom i nesvakidašnjem slučaju u kojemu je oštećen izuzetno velik broj ljudi za više desetaka milijuna eura.

Luka Burazer, podsjećaju, posljednji se put javio svojim ulagačima emailom 18. svibnja 2023. kada ih je obavijestio da je “tvrtku doveo u stanje krize”. Otada mu se gubi svaki trag, no ipak 30. srpnja 2023. dao je intervju Jutarnjem listu u kojem odbacuje optužbe i predstavlja se kao žrtva, ali svoju lokaciju nije otkrio.

Ulagači navode da su o slučaju izvijestili premijera, ministra pravosuđa te ostala državna tijela, ali povratne informacije nisu dobili. Zaključuju da je ukradena ogromna količina kriptovaluta ulagača koji su imali važeće ugovore pa i dalje računaju na povratak uloženih kriptovaluta.