VLADINOM ODLUKOM

Škrgatić umjesto Korpara na čelu ARZ-a

30.12.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Autoceste Rijeka - Zagreb (ARZ), koncesionara koji gospodari istoimenom autocestom, na jučerašnjoj je sjednici opozvao Zlatka Korpara s dužnosti predsjednika Uprave ARZ-a i na tu dužnost imenovao Miru Škrgatića, priopćeno je iz ARZ-a

U priopćenju se podsjeća da je Vlada na sjednici 23. prosinca donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru ARZ-a da opozove Zlatka Korpara dužnosti predsjednika Uprave na osobni zahtjev te predlaže imenovanje Mire Škrgatića na čelno mjesto ARZ-a.

Zlatko Korpar je ostavku na mjesto predsjednika Uprave ARZ-a podnio krajem studenoga i tada najavio prelazak u tvrtku Cesta Varaždin.

Korpar je u ARZ došao 1. prosinca 2005. i najprije je obavljao dužnost člana Uprave za tehničke poslove, a od 4. travnja 2008. bio je predsjednik Uprave.

Njegov nasljednik Miro Škrgatić (50), diplomirani inženjer arhitekture, u ARZ-u je od travnja 2008. godine kad je imenovan za člana Uprave za tehničke poslove. Bio je i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ARZ-a.

Prije angažmana u ARZ-u, Škrgatić je bio na dužnosti pomoćnika ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, a od 2005. do 2007. bio je gradonačelnik Karlovca.

Prije toga, Škrgatić je od 2002. do 2005. u Karlovačkoj županiji bio pročelnik upravnog odjela za obnovu, razvoj i komunalne poslove, od 1996. do 2002. bio je zaposlen u Gradskom poglavarstvu Karlovca, a od 1986. do 1996. radio je kao samostalni projektant i direktor projektnog ureda.