KADROVSKA KRIŽALJKA

Škegro za potpredsjednika Vlade?

Bionic
Reading

Nakon ostavke Damira Polančeca predsjednica Vlade još traži novog ministra, a tu je funkciju na prijedlog stranke ponudila i Borislavu Škegri

Kadrovska križaljka u gospodarskim resorima Vlade daleko je od rješenja, što je uostalom potvrdila i sama premijerka Jadranka Kosor odbivši javno komentirati tko će zamijeniti Damira Polančeca u ministarskoj fotelji.

Potvrdila je da konzultacije traju, ali nije htjela govoriti o imenima nasljednika Damira Polančeca. Doznaje se da na razgovore s premijerkom na tu temu čeka i šef Hrvatske udruge poslodavaca, ali nema naznaka nosi li predstavnik HUP-a premijerki prijedlog kandidata koji bi mogao preuzeti Ministarstvo gospodarstva.

Prema neslužbenim informacija intenzivira se, pak, priča o nalogu stranke da poziciju ministra popuni osobom iz stranačkih redova, pa su se u optjecaju pojavila razna imena - od saborskog zastupnika HDZ-a Gorana Marića preko predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka pa čak i do ponovnog vraćanja Lea Begovića natrag u državnu upravu. Intenzivnije se spominje također da bi funkciju premijerka mogla ponuditi Tamari Obradović Mazal, državnoj tajnici koja se prihvatila tehničkog vođenja ministarstva.

Iako se čini da je odluka da ministar financija Ivan Šuker preuzme potpredsjedničku funkciju u Vladi, on se navodno ne bi želio odreći resora financija, niti bi želio prihvatiti Ministarstvo gospodarstva.

No, iz saborskih krugova se neslužbeno može čuti kako bi tvrda struja HDZ-a na potpredsjedničkoj poziciji u Vladi željela (opet) vidjeti nekadašnjeg ministra financija i potpredsjednika Vlade Borislava Škegru te da je premijerki sugerirano da ga kontaktira. Sam Škegro koji se nalazi u inozemstvu informacije o eventualnim razgovorima s premijerkom Kosor u ponedjeljak nije htio ni potvrditi ni opovrgnuti."Nemam komentara", kratko je rekao Škegro i dodao kako se u Hrvatsku vraća u srijedu.