DOJADILO ČEKANJE

Sindikat protiv odgovornih u Gaju podnio kaznenu prijavu

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 01.08.2011 17:33
  • Objavljeno 01.08.2011 u 17:02
Gaj

Gaj

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

'Gaj je u blokadi s nekih 20 milijuna kuna te ima više od dvije stotine vjerovnika, ukupna su mu dugovanja od gotovo 13 milijuna eura, a zbog abnormalnih kamata taj se dug svakodnevno povećava. Nitko se od vjerovnika ničega ne želi odreći pa ni kamata, međutim, ovdje je situacija takva da tvrtka ne radi, isključena je struja i neki od njih polako postaju svjesni da taj novac neće ni dobiti ako ovi radnici ne počnu raditi', rekao je Orešković
Vinco Gazdik

Vinco Gazdik

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Napeto je bilo danas na sastanku radnika slatinskog Gaja sa sindikalnim vodstvom jer obećana isplata akontacije zaostalih plaća od 3,5 tisuće kuna još nije isplaćena – premda su se tome neki nadali još protekloga vikenda. Navedeni je iznos zapravo pozajmica koju je sindikat dogovorio s budućim vlasnikom Gaja, poznatim hrvatskim poduzetnikom Dankom Končarom, i trebao bi biti svojevrsna pomoć radnicima u ublažavanju financijske krize. Novac nije isplaćen ranije zbog administrativnih uvjeta i potrebnog razdoblja za njegov transfer.

Radnicima će pozajmica, dogovoreno je na sastanku, biti isplaćivana sutra (u utorak, 2. kolovoza), od podneva nadalje, i dobit će je samo članovi sindikata. Trenutno je 149 od ukupno 282 radnika učlanjeno u sindikat, a svi koji to žele moći će potpisati sindikalnu pristupnicu te primiti novac.

'Gaj je u blokadi s nekih 20 milijuna kuna te ima više od dvjesto vjerovnika, ukupna su mu dugovanja od gotovo 13 milijuna eura, a zbog abnormalnih kamata taj se dug svakodnevno povećava. Nitko se od vjerovnika ničega ne želi odreći pa ni kamata, međutim, ovdje je situacija takva da tvrtka ne radi, isključena je struja i neki od njih polako postaju svjesni da taj novac neće ni dobiti ako ovi radnici ne počnu raditi', rekao je Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a. Najveći su vjerovnici, dodao je, Porezna uprava, Hypo banka, Croatia osiguranje, HEP i radnici, kojima Gaj duguje ukupno oko 60 milijuna kuna.

Na skupu je nezadovoljnim radnicima danas rečeno da je sindikat protiv odgovornih za ovakvo stanje podnio kaznenu prijavu.

'Kaznene prijave su podnesene protiv prijašnje i sadašnje uprave Gaja, podignute su optužnice protiv dvije osobe, a svoj posao odrađuje i policija', pojasnio je Orešković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi