veliki planovi

Selfridges dobio nove vlasnike, među njima je i snažna austrijska grupacija

24.12.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Britanski maloprodajni lanac Selfridges dobio je nove vlasnike, jednu od najbogatijih tajlandskih obitelji Chirathivat, a koja je ušla u taj posao u partnerstvu s austrijskim Signa Holdingom

Ravnopravni partneri stječu portfelj koji se sastoji od 18 robnih kuća, uključujući vodeću trgovinu Selfridges u Oxford Streetu, a koja je u središtu najpoznatijeg trgovačkog centra u Londonu više od stotinu godina. Imovina također uključuje platforme za e-trgovinu i maloprodajna mjesta diljem Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske i Irske.

'Kao obiteljske tvrtke, Central i Signa usredotočit će se na pružanje izuzetnih i uključivih prodajnih i digitalnih iskustava kako za lokalne stanovnike, tako za inozemne posjetitelje, kako bismo osigurali da svim trgovinama u Selfridges Grupi možemo pružiti svijetlu budućnost u sljedećih 100 godina', rekao je Tos Chirathivat, izvršni predsjednik i izvršni direktor Centrala, rekao je u priopćenju.

'Veselimo se suradnji s upravljačkim timovima i kolegama u cijeloj Selfridges Grupi, a nastojat ćemo stvoriti vodeću svjetsku luksuznu, maloprodajnu tvrtku.'

Središnja grupa objavila je posao na svojoj web stranici, ne dajući financijske detalje. Dosadašnji vlasnici, obitelj pokojnog kanadskog milijardera Galena Westona, razmišljali su o prodaji Selfridgesa za oko četiri milijarde funti (5,4 milijarde dolara), navodi Bloomberg. Weston je kupio britanskog trgovca za gotovo 600 milijuna funti još 2003. godine i od tada je proširio lanac akviziranjem Arnottsa i Browna Thomasa u Irskoj te De Bijenkorfa u Nizozemskoj.

  • +6
Najprodavanije haljine u modnoj trgovini Selfridges Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Selfridges će se kombinirati s Central Group i Signinim postojećim portfeljem luksuznih robnih kuća diljem Italije, Danske, Švicarske, Njemačke i Austrije, navodi Central Group u priopćenju.

Godišnji promet za kombiniranu maloprodajnu imovinu iznosio je pet milijardi eura (5,7 milijardi dolara) u 2019. i predviđa se da će porasti na više od sedam milijardi eura do 2024.