IZABRAN KLJUČNI ČOVJEK

Šelebaj na čelu uprave Peveca

16.10.2009 u 18:51

Bionic
Reading

Grupa Pevec, na inicijativu najvećih vjerovnika i u dogovoru s vlasnicima, imenovala je novu upravu, na čijem je čelu Vladimir Šelebaj Sellier

Kao što je tportal najavljivao, Vladimir Šelebaj Sellier,nekadašnji menadžer u Glumina banci, Privrednoj banci, Elanu i Diokiju,koji se zadnjih godina bavio televizijskom produkcijom, preuzeo je mjesto predsjednika uprave Grupe Pevec.

'Drugi član uprave je Danijel Pevec. Konzultantska kuća KPMG koja je dosada radila na planu restrukturiranja Grupe Pevec će nastaviti davati podršku grupi i novoj upravi kroz usluge menadžmenta', izvijestili su iz Peveca.

'Novi krizni menadžment ima prije svega zadatak postići čvrste dogovore s vjerovnicima i dobavljačima, vratiti povjerenje kupaca i stabilizirati poslovanje. Nažalost, stanje u Pevec Grupi ukazuje i na mogući stečaj, koji će nova uprava uz gore navedene dogovore pokušati spriječiti. Glavni preduvjet za nastavak poslovanja bit će prihvaćanje sporazuma o namirenju duga od strane najvećeg broja vjerovnika koji će na taj način dati podršku procesu restrukturiranja na novim osnovama.Pevec Grupa bitan je poslovni subjekt u Republici Hrvatskoj, o kojem ovisi 2500 zaposlenika i njihovih obitelji, kao i više od 1600 dobavljača, poslovnih partnera i vjerovnika, čiji interesi će se pokušati maksimalno zaštititi', stoji u Pevecovu izvješću za javnost.