otvorena vrata

S prvim otvorenim obrtima zaživio Centar novog života u Petrinji

29.09.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Prvi poduzetnici i obrtnici otvorili su u srijedu vrata kupcima i klijentima u modularnom poduzetničkom "Centru novog života", koji se još uvijek dovršava u petrinjskom naselju Sajmište

Od ideje do realizacije Centra novog života prošlo je devet mjeseci. Pokretač je Udruga Glas poduzetnika. Predviđen je smještaj 55 poduzetnika u 168 kontejnera, a dio kontejnera koristit će Grad Petrinja.

Od ukupnog broja 26 kontejnera donirala je Udruga Glas poduzetnika.

Vlada je u kolovozu na račun Grada Petrinje u svrhu pomaganja dovršetka Centra novog života uplatila 30 milijuna kuna.

Brojni petrinjski poduzetnici su nakon potresa ostali bez prostora za rad, radili u kontejnerima ili u nešto malo iznajmljenih prostora koji su se mogli naći u gotovo porušenom gradu. Modularni centar osmišljen je kao prostor za sve one koji su svoje prostore izgubili.

Obišla ih je gradonačelnica Magdalena Komes i poželjela im puno uspjeha u nastavku njihovog poslovanja.

Istaknula je kako je sretna zbog poduzetnika koji su napokon dobili svoj prostor i priliku za nastavak rada. Dodala je kako će ovo zaista biti centar novog života te kako vjeruje da će današnja otvorenja biti poticaj i drugim poduzetnicima da što prije otvore svoja vrata.

Upitana za završetak radova na cijelom kompleksu kazala je kako ne bi htjela kalkulirati s konkretnim rokovima, no vjeruje da će sve ići po planu obzirom da je većina radova pri kraju.

"Bitno je da je barem dio otvoren, a kako se budu završavali ostali lokali, otvarat će i drugi", zaključila je Komes.