EUFORIČNI MILINOVIĆ:

'S početkom proljeća javlja se optimizam'

14.04.2010 u 12:39

Bionic
Reading

'Otvorit ćemo pitanje povlaštenih mirovina i parafiskalnih nameta', najavio je ministar Darko Milinović na otvaranju međunarodnih proljetnih sajmova na Zagrebačkog velesajma, piše Seebiz.eu

U svom je obraćanju nizao floskule poput 'svjetla na kraju tunela', 'bespoštedne borbe protiv korupcije', a nije propustio priliku ponoviti detalje oko vladinih antirecesijskih mjera. Milinovićeva mantra za proljetni sajam bila je 'optimizam', riječ koju je u govoru ponovio najmanje dvadeset puta.

'Premijerka je odsutna zbog još jedne u nizu obveza čiji je cilj stabilizacija vanjske politike', ispričao je Jadranku Kosor pa dodao da bi se ona naročito veselila da može dati podršku poduzetnicima i obrtnicima, naročito u godini koja je posvećena ženama.

A dok premijerku vesele žene poduzetnice, ministra Milinovića oraspoložile su mlade plesačice.

'Vesele me ove mlade plesačice koje su nas uvele u program. One nose optimizam, a ja ne poznam ni jednog pesimista da je uspio u životu', kazao je Milinović.

Iako je poručio okupljenima na Zagrebačkom velesajmu da će ova godina biti jako teška, opet je naglasio da je nužno biti pozitivan.

'Ne mogu se oteti dojmu da se početkom proljeća javlja u Hrvatskoj optimizam i da smo na krilima tog optimizma krenuli prema svjetlu na kraju tunela', ponavljao je svoju mantru ministar piše Seebiz.eu.

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) otvoreno je sedam specijaliziranih sajmova pod zajedničkim nazivom Proljetni sajmovi, na njima se predstavlja 711 izlagača iz 29 zemalja na ukupnoj izložbenoj površini od 27.900 četvornih metara.

Riječ je o 3. međunarodnom sajmu turizma CroTOUR, 2. međunarodnom sajmu hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA, 15. međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita, 34. međunarodnom sajmu graditeljstva i opremanja TEGRA, 52. međunarodnom sajmu obrtništva, 20. međunarodnom sajmu alatnih strojeva i alata BIAM i 23. međunarodnom sajmu zavarivanja.