sanitarni proizvodi

Roca Grupa preuzela njemački Sanit

14.06.2021 u 09:03

Bionic
Reading

Roca Grupa najavila je akviziciju njemačkog proizvođača Sanit, koji se specijalizirao za proizvodnju instalacijskih sustava za sanitarne proizvode - uključujući ugradbene vodokotliće, tipke za aktiviranje i predzidne konstrukcije

'Ovim ugovorom, koji čeka odobrenje tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, pojačavamo svoju prisutnost u kategoriji u kojoj je Sanit treći vodeći operater u Njemačkoj i peti u Europi.

Ovo je temeljni korak u našoj strategiji integriranja proizvoda u cjelovita rješenja za kupaonice i uključivanju tehnologije visoke dodane vrijednosti u naš portfelj proizvoda, čime se učvrstilo naše svjetsko vodstvo', poručili su iz Roca Grupe.

Sanit je tvrtka osnovana 1945. godine sa sjedištem u Eisenbergu. Tvrtka posjeduje tri tvornice u Njemačkoj, smještene u Eisenbergu, Rödentalu i Wittenbergu. Ovi centri, u kojima radi 378 profesionalaca, izvoze svoje proizvode u više od 70 zemalja, uz gore spomenute kategorije, i dodatke za montažu i ugradnju proizvoda za kupaonice. Promet tvrtke iznosio je 74 milijuna eura u 2020. godini.

'Uz to, u okviru naše strategije uspostavljanja specijaliziranih centara za kompetencije za različite kategorije proizvoda koji postoje u kupaonici, Sanit će postati razvojno središte za segment sanitarnih instalacijskih sustava grupe', navodi se u priopćenju.