drugi val

Rezultati kompanija i pandemija u fokusu, tržište u crvenom

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je srijedu zaključilo u crvenom, prateći negativan trend s globalnih burzi, pri čemu su brojke iz drugog vala pandemije zasjenile i kvartalne rezultate kompanija

Indeks CROBEX je pao oko 1 posto, a uži indeks CROBEX10 zaključio sa 0,9 posto minusa, što je znatno umjereniji pad nego što je viđen na globalnim burzama. Ukupno je protrgovano oko 7,2 milijuna kuna, što je manje nego dva prethodna dana, usprkos ozbiljnijem zahuktavanju sezone rezultata.

Najlikvidnija je bila dionica Ericsson Nikole Tesle s 1,5 milijuna kuna prometa, koja je nakon objave snažnijih kvartalnih rezultata ojačala 0,7 posto.

Po prometu ju prati dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,4 milijuna kuna prometa upisala pad cijene od 1,2 posto. Gubitnik dana je dionica Slatinske banke koja je potonula 17 posto, međutim na prometu od svega 12 tisuća kuna.

Od likvidnijih izdanja ipak odskače dionica Atlantske plovidbe čija je cijena potonula 10 posto, na solidnoj likvidnosti od 630 tisuća kuna, i to nakon objave kvartalnih rezultata.

Burzom su u pravilu dominirali cjenovni padovi, dok se dobitnike može nabrojati na prste jedne ruke, gdje uz spomenuti Ericsson možemo spomenuti i dionicu Končar - D&ST koja je skočila 9,1 posto.

Dobitnik dana Končar - D&ST +9,09 1320,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -10,00 135,00

Crobex -1,03 1.575,25

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!