tržište kapitala

Pad indeksa na povišenom prometu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u ponedjeljak je nastavilo negativan trend iz prošlog tjedna te se intenzitet pada čak i pojačao,dok su indeksi CROBEX i CROBEX10 izgubili 0,7 posto i 0,6 posto na vrijednosti

Razlog pada leži porastu broja osoba zaraženih sa COVID-19 te dodatnim mjerama koje države provode radi suzbijanje epidemije, što je jučer pod pritisak stavilo većinu globalnih indeksa. Likvidnost se na domaćem tržištu udvostručila u odnosu na prosjek zadnja dva tjedna, te je protrgovano 8,4 milijuna kuna, uz tri milijunaša.

Najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere koja je stagnirala cijenom na oko 2,8 milijuna kuna prometa, a u stopu ju prati dionica Podravke sa 2,6 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,7 posto. Među milijunaše se ugurala još samo dionica HT-a, koja je na 1,2 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom.

Gubitnike predvodi dionica Atlantske plovidbe, s padom cijene od 6,3 posto, koja još osjeća posljedice prošlotjedne blokade bankovnog računa. Slabi izvedbu imale su i dionice Liburnia Riviera Hotela i Končara s minusima od 4,1 posto i 3,3 posto. Među dobitnicima možemo izdvojiti dionicu Saponije s plusom od 4,6 posto, te Dalekovoda čija je cijena ojačala 2,8 posto.

Dobitnik dana Saponia +4,58 320,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -6,29 149,00

Crobex -0,73 1.589,06