POVEĆANJE PROIZVODNJE

Renaultova tvornica u Sloveniji zaposlila 1000 ljudi

01.12.2014 u 14:03

Bionic
Reading

Renaultova tvornica u Novom Mestu jedan je od rijetkih slovenskih poslodavaca koji se odlučuju na veliko povećanje broja zaposlenih, a ove je godine u tri vala zaposlila tisuću novih radnika

'Najprije smo povećali broj zbog popune druge smjene, zatim zbog povećanja proizvodnje s 42 na 46 vozila na sat, a sada i zbog uvođenja noćne smjene', kazao je član uprave Franci Bratkovič

U tvornici Renaulta 'Revoz' do sada su proizvodili 600 vozila dnevno, a sada se uvođenjem polovične noćne smjene u trajanju od četiri sata proizvodnja povećava na 800 vozila.

'Dugoročne prognoze su u automobilskoj industriji riskantne, ali i ubuduće očekujemo dobar rezultat', kazao je Bratkovič navevši da ove godine očekuju proizvodnju 120.000 vozila.

S približno dvije trećine svojih kapaciteta Revoz proizvodi model novoga twinga, dok se trećina odnosi na novi model smart s četiri sjedišta.

Budući da potrebnih radnika nema dovoljno u tom dijelu Slovenije, u Novom Mestu su organizirali 20-ak posebnih autobusnih linija koji zaposlene radnike dovoze i iz Ljubljane te drugih udaljenijih krajeva.