NAJVEĆI SAJAM U HRVATSKOJ

Rekordan broj izlagača na Biograd Boat Showu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 19.10.2011 11:06
  • Objavljeno 19.10.2011 u 09:29
biograd

biograd

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

U četvrtak u Biogradu će biti otvoren 13. Biograd Boat Show, najveći ovogodišnji nautički sajam na istočnoj obali Jadrana. Ove godine sajam bilježi rekord u broju plovila i izlagača, što je potpuno u suprotnosti s prevladavajućim trendom u nautičkoj industriji

Više je razloga za to, primjerice kvalitetan rad organizatora, odmjerene cijene, optimalni termin održavanja, praćenje aktualnih trendova u nautičkoj industriji, no nautički sajam je uspješan prije svega zbog ljubaznih domaćina i atmosfere u Biogradu.

Ono što Biograd izdvaja od sličnih nautičkih sajmova je i program regata u tjednu održavanja sajma. Ove godine će se održati četiri regate u akvatoriju Biograda i Kornata. U petak, 21. listopada, na programu je završetak regate Croatia Cost Cup na kojem sudjeluje 50 plovila i 370 sudionika na ruti Biograd - Korčula - Biograd. Naziv druge regate sa 150 sudionika je Pitter end of season, a kroz sve dane sajma će se održavati Elan 210 Match racing. Riječ je o novom plovilu koje će biti testirano tijekom trajanja nautičkog sajma.

Izdvajamo smotru i regate tradicionalnih dalmatinskih brodova koja će se održavati 22. i 23. listopada u luci u kanalu ispred Biograda. Inače, Biograd je poznat kao jedna od najvećih čarter destinacija s najbogatijim kalendarom međunarodnih regata, prosječno 40-ak regata godišnje pod međunarodnom organizacijom.

Zaštitni znak i posebnost sajma je spoj poslovnog i zabavnog karaktera manifestacije. Ukupno je planirano osam zabava i poslovno-zabavnih promocija. Naravno, sajam organizira i cijeli niz stručnih skupova i konferencija, a izdvajamo okrugli stol o temi problematike turističkog i nautičkog sektora na pomorskom dobru.

Biograd Boat Show priprema čak 25 premijera na sajmu, od šestometraskog fishermana do plovila od 50 stopa. Na sajmu će biti i bogata ponuda rabljenih plovila, a kuriozitet je najava predstavljanja polupodmornice, hrvatskog izuma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi