SVE U POLA CIJENE

Rasprodaja u HG spotu kako bi vratili dug

hg spot

hg spot

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nina Đurđević

Prava kupovna groznica obuzela je građane koji su ovaj vikend iskoristili veliku rasprodaju HG Spota, maloprodajnog lanca elektrotehnike, te pohrlili prema policama kako bi u pola cijene postali vlasnici osobnog računala, videokamere ili mobilnog telefona

Hrvoje Prpić nekadašnji vlasnik HG Spota, a odnedavno ponovno savjetnik Uprave, najavljuje da bi stari asortiman HG Spota uskoro mogao biti još snižen jer tvrtka želi prodati sve stare zalihe do Božića. HG Spot ima novu strategiju, a core business će mu biti isključivo IT tehnika. Iz tog su razloga iz portfelja grupe prodane tvrtke koje se ne bave temeljnim biznisom, dodaje Prpić.

HG Spot je pri kraju s rasprodajom netemeljnog poslovanja. Dodaje da je grupacija prodala tvrtku kći sistemtskog integratora Senso Plus zajedno sa dugovima, a slično će do kraja idućeg tjedna napraviti i s veleprodajnom tvrtkom Senso Mikro. Proteklog tjedna dionica HG Spota bila je u vrhu dobitnika Zagrebačke burze.

Cijena dionica, koja je počela padati nakon financijskih problema u kojima se tvrtka našla, opet se oporavlja, a tjedan je zaključila s cijenom većom od 77 kuna, uz promet od 7,69 milijuna kuna. Prpić tvrdi da cijena raste iz špekulativnih razloga, a za sada odbacuje mogućnost da bi zagrebački M San, koji se do sada spominjao kao mogući novi vlasnik tvrtke, mogao preuzeti HG Spot.

'M San će postati najveći dobavljač HG Spota, a što će se događati u budućnosti, to ćemo vidjeti', dodaje Prpić. Iz neslužbenih krugova doznajemo da su razlog velikih rasprodaja prikupljanje novca za isplatu druge tranše komercijalnih zapisa od 55 milijuna kuna, koje HG Spot mora isplatiti Zagrebačkoj banci. Prpić tvrdi da će se problem s isplatom ove tranše zapisa riješiti ovaj tjedan.

Prema riječima osoblja, beskonačno dugački redovi pred blagajnama stvorili su se već u petak u podne. Jeftini laptopi grabili su se bez oklijevanja, a upornim šopingholičarima nije smetalo dugotrajno čekanje.

'Nisam uspjela naći kabel koji mi treba za laptop pa sam kupila rokovnik da ne odem praznih ruku. Zabavno mi je ovo kupovno ludilo ovdje, imam osjećaj kao da sam na Hreliću', rekla je Ines Milčić, jedan od kupaca u HG Spotovu dućanu.

'Nema govora o propadanju lanca, dapače, ovakvim načinom rasprodaje raščišćavamo stvari koje su se godinama gomilale, a kojih se trebamo riješiti zbog nabave novih artikala. Osim toga, htjeli smo kupcima pružiti priliku da uživaju u povoljnijim cijenama. Radimo na preuređenju poslovnica i weba kako bismo u prosincu mogli ponuditi višu razinu usluge', izjavio je voditelj poslovnice u Utrinama Patrik Primorac

HG Spot našao se u problemima tijekom ove godine zbog velikog pada prodaje u IT sektoru, a stručnjaci smatraju da je, kao i nekolicina drugih kompanija na vrhuncu, napravio pogrešku te krenuo u snažno širenje poslovanja i proširenje asortimana prodaje od IT-a, preko druge tehnike, do kućanskih aparata. Osnivač kompanije Hrvoj Prpić, kao glavni strateg, nastoji joj sada vratiti stari sjaj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi