oštre riječi

Ramljak o anonimnoj prijavi: To je kukavičluk i dimna zavjesa!

26.09.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Iz izvanredne uprave Agrokora na informaciju o navodnom podizanju anonimne kaznene prijave protiv izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka kažu da se sumnje ili optužbe koje su utemeljene ne bi imale potrebe kukavički skrivati iza anonimne prijave

'Trenutačno s izvanrednim povjerenikom rade tri velike međunarodne savjetničke kuće, AlixPartners, Kirkland&Ellis i Houlihan Lokey, zajedno s domaćim savjetnicima i iz ovog tima od preko sto ljudi izdvojeno je nekoliko imena na koje se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti', priopćeno je iz Agrokora. 

Ramljak kaže da je anonimna prijava protiv izvanrednog povjerenika i drugih osoba dimna je zavjesa kojom se pokušava odvući pozornost i relativizirati utvrđivanje realnog stanja Agrokora i financijskih izvještaja kompanije za 2016. godinu, koji će biti objavljeni u petak.

'Institucije države će po pitanju ove prijave, vjerujem, odraditi svoj posao kao i kod drugih prijava i očekujem da će u konačnici pobijediti istina', rekao je Ramljak.

Kaznena prijava protiv Martine Dalić i Ante Ramljaka Izvor: Ostale fotografije / Autor: .

Podsjetimo, nepoznata osoba podnijela je DORH-u kaznenu prijavu protiv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i niza drugih osoba povezanih s izvanrednom upravom te fondom Knighthead zbog, kako se navodi, niza kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.

Prijavljene osobe optužuje se da su s unaprijed stvorenom namjerom preuzele Agrokor kako bi si pribavile protupravnu imovinsku korist, a na štetu Hrvatske i njezina gospodarstva.