DO KRAJA 2022.

Radovi na riječkoj obilaznici, vrijedni gotovo 300 milijuna kuna, obavljat će se sljedeće četiri godine

28.04.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Radovi dogradnje i izgradnje prometnih čvorova na riječkoj obilaznici vrijedni gotovo 300 milijuna kuna, koji će se obavljati sljedeće četiri godine, najavljeni su na sastanku predstavnika Grada Rijeke i Hrvatskih autocesta, priopćeno je u četvrtak iz riječke gradske uprave

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sastao se s predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom i suradnicima.

Huzjan je obavijestio Filipovića o aktivnostima Hrvatskih autocesta te je najavio gotovo 300 milijuna kuna vrijedne radove koji će se iduće četiri godine odvijati na riječkom području.

Najavljeno je da će do kraja 2022. započeti dogradnja, tj. druga faza izgradnje čvora Orehovica.

Treća faza započela bi 2023. pa bi bi 2024. godine taj čvor bolje povezao lokalnu prometnu mrežu s autocestama, posebice sveučilišni kampus i novu bolnicu na Sušaku.

Najavljeno je da će projektiranje čvora Kozala na riječkoj obilaznici početi do kraja 2022., radi rasterećenja lokalne cestovne mreže, posebice čvora Škurinje koji će biti dodatno opterećen nakon završetka ceste D 403 od zapadnog dijela riječke luke do gradske obilaznice.

Planira se i izgradnja bukobrana na dionicama Trinajstići - Matulji, Matulji - Diračje i Škurinje - Orehovica i smanjiti buku u naseljima uz te dionice.

Tijekom sastanka naglašena je jako dobra suradnja Grada Rijeke s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatskim autocestama.