POSLALE MU OTVORENO PISMO

Radnice Adrije traže od Lalovca opoziv stečaja

04.03.2015 u 14:55

Bionic
Reading

Radnice zadarske tvornice Adria traže od ministra financija Borisa Lalovca da opozove stečaj i da Ministarstvo deblokira račun tvrtke kako bi se omogućio ulazak strateškom partneru

Trgovački sud u Zadru je 24. veljače pokrenuo stečaj Adrije. Prethodno je bila dogovorena predstečajna nagodba, ali je Porezna uprava blokirala račun poduzeća zbog duga od 4,7 milijuna kuna.

'Kome je to u interesu? Do sada je samo na području Zadarske županije propalo kroz posljednjih 20-ak godina više stotina trgovačkih društava gdje su radnici ostali bez posla i žive ispod granice siromaštva i na rubu gladi. Nastala je ogromna socijalna diferencijacija radnika koji su stvorili sva ta poduzeća i materijalna dobra i sloj novonastalih bogataša koji su prije Domovinskog rata predstavljali socijalne probleme. Zbog toga nema novih stvaranja vrijednosti, nema proizvodnje, nema otvaranja novih radnih mjesta pa prema tome ni izvoza niti rasta društvenog bruto proizvoda. Za sve je to netko kriv i, gle čuda, Ministarstvo financija blokira račun Adrije, a sve kako zainteresirani strateški partner ne bi pokrenuo proizvodnju', tvrde radnice zadarske tvornice u otvorenom pismo poslanom Lalovcu.