dan velikih planova

Pucar: Podravka bi mogla voditi preuzimanje Agrokorovih kompanija

27.09.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar rekao je u srijedu na konferenciji ’Dan velikih planova’ da bi Podravka mogla biti vodeća među kompanijama koje će preuzeti pojedine dijelove ili kompanije Agrokora.

Na pitanje je li istina da je Podravka jedna od kompanija koja bi sudjelovala u potencijalnom konzorciju za preuzimanje dijela ili većine Agrokora kroz nagodbu, Pucar je rekao da bi po svojoj prirodnoj poziciji, tradiciji, broju izvoznih tržišta i snazi brendova Podravka ‘mogla biti na čelu te kolone’, ako dođe do takvih opcija i razmatranja.

Konsolidaciju prehrambene industrije ocijenio je neminovnom.

 

‘Kada dođe do tih procesa onda sam pobornik da kompanije koje imaju najveći sinergijski i najveći efekt na konsolidaciju prehrambene industrije, budu te koje će pojedine dijelove ili pojedine kompanije integrirati i na taj način povećati konkurentnost, a pogotovo izvoz hrvatskog gospodarstva’, rekao je Pucar.   

Ova je godina po njegovim riječima puna izazova za prehrambenu industriju, a kao ključnu točku naveo je krizu u Agrokoru.

Kao jedan od glavnih problema u prehrambenom sektoru istaknuo je nedostatak radne snage. 

Podravka, na čelu s Pucarom je jedan od ključnih dobavljača Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Primjerice, kako je rekao, Podravka je u tvornicu ribljih konzervi u Rovinju investirala 40 milijuna kuna i nalazi se pred izazovom nedostatka radne snage.

Rješenje pitanja radne snage za iduću godinu i sezonu trebao bi biti vladin prioritet, smatra Pucar.