porast od 3,3 posto

Prosječna zagrebačka neto plaća 7.730 kuna, najviše plaćeni u poslovima s naftom, najmanje u uslužnim djelatnostima

16.11.2020 u 07:21

Bionic
Reading

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 7.730 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.007 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za kolovoz isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.346 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 10.936 kuna, što je porast za 3,2 posto u odnosu na kolovoz lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.