Vlada potvrdila:

'Primili smo pismo američke tvrtke CCI o spremnosti za strateško partnerstvo s Inom'

23.06.2018 u 20:38

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada potvrdila je u subotu, na pitanje N1 televizije, da je 12. ožujka 2018. primila pismo supredsjednika kompanije Castleton Commodities International CCL Fabrizija Zichichija u kojemu se iskazuje interes te američke tvrtke za strateško partnerstvo s kompanijom INA-Industrija nafte

Službeno pismo američke tvrtke Castleton Commodities International (CCI) koje je ta tvrtka uputila u ožujku ove godine premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu izražava spremnost da bude novi strateški partner Ine, objavio je Jutarnji list u Magazinu u subotnjem izdanju od 23. lipnja.

U odgovoru N1 televiziji Vlada je potvrdila da supredsjednik CCI-ja u pismu iskazuje interes i za pomoć Vladi u procesu otkupa udjela koji mađarska naftna kompanija MOL drži u Ini.

U pisanom odgovoru Vlada podsjeća da je "19. siječnja 2017. osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, koji ima zadaću davanja smjernica, poduzimanja mjera i aktivnosti te predlaganja Vladi odluka koje se odnose na pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u Ini te moguće naknadne prodaje kupljenih dionica strateškom partneru".

Dodaje se, kako je," tom smislu, temeljem provedenog postupka, Vlada na svojoj sjednici održanoj 10. travnja 2018. odabrala za svog investicijskoga savjetnika u toj transakciji konzorcij koji čine Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb"

U odgovoru stoji i da je "zadatak investicijskoga savjetnika poduzimanje svih aktivnosti i pružanje svih usluga potrebnih kako bi se Vladi pomoglo u pripremi, raspravi i pregovorima o transakciji kupnje dionica, kao i u mogućoj naknadnoj prodaji tih dionica strateškom partneru. Opseg posla uključuje i zadatak savjetnika da razmotri vrste transakcija koje su na raspolaganju Vladi kao klijentu, kao i da razmotri i predloži na odobrenje Vladi najprimjereniju strukturu i vremenski tijek transakcije".

"U okviru toga procesa, u obzir će se svakako uzeti i iskaz interesa kompanije Castleton Commodities International LLC", stoji na kraju pisanog odgovora Vlade N1 televiziji.

  • +14
Nafta Izvor: Profimedia / Autor: N.N.