tvrtka u stečaju

Prihodi Viadukt oštro pali, gubitak dosegnuo 139 milijuna kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 27.10.2017 09:05
  • Objavljeno 27.10.2017 u 09:05
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U prvih devet mjeseci ove godine Viadukt Grupa ostvarila je gubitak od 139,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 5,3 milijuna kuna, pri čemu su prihodi te građevinske kompanije, koja je u stečajnom postupku, oštro pali

U izvješću te tvrtke, objavljenom u četvrtak, stoji kako je od siječnja do kraja rujna ove godine Grupa ostvarila ukupne prihode od 104,5 milijuna kuna, što je smanjenje od 82,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Pritom su prihodi od osnovne djelatnosti iznosili 84,6 milijuna kuna, 81,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, dok su ostali prihodi smanjeni 90,1 posto, na 12,3 milijuna kuna. Financijski prihodi iznose 7,6 milijuna kuna i povećani su za 60,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2016. 

Istovremeno su ukupni rashodi Viadukt Grupe iznosili 244 milijuna kuna, 59 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

U financijskom izvješću navodi se i kako je 2. listopada ove godine, nakon neuspjelog predstečajnog postupka, zagrebački Trgovački sud donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad matičnim društvom Viadukt, ali i da je tijekom ove godine više puta mijenjan sastav uprave i nadzornog odbora. 

U ožujku je dotadašnji predsjednika uprave Joško Mikulić odstupio prepustivši to mjesto Krešimiru Mikoliću, da bi dva mjeseca kasnije direktor postao Damir Kezele.  

Zagrebačka je burza u četvrtak izvijestila da je donijela rješenje prema kojemu 26. studenoga prestaje uvrštenje dionica Viadukta d. d. na uređeno tržište burze. Zadnji dan trgovanja tim dionicama bit će 24. studenoga. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!