PRVO POLUGODIŠTE

Prihodi Kraš Grupe blago smanjeni, dobit 53 posto veća

25.07.2018 u 13:18

Bionic
Reading

Kraš Grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 10,3 milijuna kuna, što je za 3,6 milijuna kuna ili 53 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća objavljenog u srijedu

Grupa je u prvih šest mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 445,3 milijuna kuna, što je jedan posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. U ukupnim prihodima, prihodi od prodaje iznosili su 439,9 milijuna kuna, pri čemu su prihodi s domaćeg tržišta dosegnuli 235,1 milijun kuna, a s inozemnog 204,8 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani rashodi u navedenom razdoblju bili su 432,8 milijuna kuna i manji su za 1,9 posto.

Bruto dobit Grupe bila je 167,7 milijuna kuna, što je za 12,6 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani. Bruto marža na razini od 38,1 posto. EBITDA iznosi 39,9 milijun kuna, dok je EBITDA marža bila devet posto.

Dobit prije oporezivanja, pak, bila je 12,6 milijuna kuna, što je rast od 47 posto prema istom razdoblju lani.

U prvom polugodištu obujam količinske prodaje na domaćem tržištu je na razini ostvarenja iz istog razdoblja lani, ističu iz Kraša. Dodaju kako je na inozemnim tržištima ostvaren količinski rast od 2,3 posto s naglaskom na izvozna tržišta zapadne i srednje Europe, prekomorske zemlje, BiH i Srbiju.

Ostvarenim rezultatima poslovanja značajan doprinos dala su ulaganja u razvoj i marketing novih i inoviranih proizvoda, navode iz Kraša.

Poznati na otvorenju Kraš Bonbonnière trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo