U 56. GODINI

Preminuo Srećko Žganec, član uprave Raiffeisen mirovinskog fonda

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 20.04.2017 15:35
  • Objavljeno 20.04.2017 u 15:35
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Raiffeisen Bank

Srećko Žganec, član Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima iznenada je preminuo jučer, u 56. godini života, izvijestili su iz Raiffeisen banke

Srećko Žganec diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i radio do 1999. godine, na Zavodu za teorijsku fiziku. Daljnju je karijeru gradio u FIMA d.o.o. kao voditelj istraživanja, analize i informatike, zatim u FCT d.o.o. gdje je obnašao funkciju člana Uprave te u Dalbank Consultingu, gdje je radio kao konzultant i pomoćnik predsjednika Uprave.

Raiffeisenu se pridružio 2001. godine kada se zapošljava u Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom na mjestu direktora Direkcije za ulaganja i rizike. Godinu dana kasnije počeo je obnašati funkciju člana Uprave u navedenom Društvu.

Srećko Žganec uživao je izuzetan ugled u financijskoj industriji i struci; objavio je i niz stručnih članaka na temu vrednovanja dionica i primjene rizičnosti ulaganja. Također, jedan je od prvih aktivnih sudionika procesa mirovinske reforme započete 2002. godine u Hrvatskoj. Autor je i niza znanstvenih radova iz fizike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi