KRIJU SE IZA SINOVA

Povratak Pevecovih - registrirali novu tvrtku

26.08.2011 u 09:16

Bionic
Reading

Višnja i Zdravko Pevec kreću u novu avanturu kojom žele ponovno dosegnuti poslovne visine. Za razliku od ranih 90-ih godina, kada su poslovni uspon započeli iz garaže obiteljske kuće u Bjelovaru, ovog puta sreću će iskušati s obale Jadrana. Naime, na stranicama sudskog registra osvanula je nova tvrtka pod nazivom Pevec Danijel i Davorin, registrirana na Trgovačkom sudu u Zadru, piše Večernji list

U ulozi osnivača formalno su sinovi poduzetničkog para, no jasno je da iza svega ipak stoje roditelji. Točnije, glava obitelji Zdravko Pevec, kojeg se posljednjih dana moglo vidjeti kako s torbom u ruci obilazi banke po Bjelovaru tražeći vjerojatno financijsku podršku za novi poslovni uzlet.

Stariji Pevec na svoje ime tvrtku i ne može registrirati jer nije podmirio sve obveze prema vjerovnicima u tvrtkama u kojima je vlasnik ili suvlasnik. Nova tvrtka aktivirana je na temelju društvenog ugovora o osnivanju od 19. srpnja ove godine, a sjedište joj je na poznatoj zadarskoj adresi Zagrebačka 33.

Adresa je to goleme kuće u sklopu koje su u vrijeme poslovne ekspanzije Peveci otvorili svoj prvi zadarski centar. Do travnja ove godine ondje je funkcionirao salon namještaja tvrtke Pevec u stečaju, no radi smanjenja troškova zatvoren je i spojen s većim centrom smještenim u blizini groblja.

Osim poslovnog prostora od oko dvije tisuće četvornih metara, tu je i stambeni dio kojim se obitelj i danas koristi.

U službenim podacima stoji da temeljni kapital nove tvrtke iznosi 20.000 kuna te da će je u ulozi direktora zastupati mlađi sin Davorin, koji dosad, koliko je poznato, nije imao nikakva poduzetničkog iskustva. Stariji brat Danijel, koji je pokazao sklonost prema biznisu, prema izvorima bliskima obitelji, već je dulje u inozemstvu

Više o povratku Pevecovih pročitajte ovdje