OŽIVJELA STARA IDEJA

Povezivanje Podravke i Droge Kolinske?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Obnovljene su ideje o povezivanju prehrambenih kompanija Droge Kolinske i Podravke, pišu slovenske poslovne novine Finance

Poteškoće Istrabenza u uvjetima sve žešće konkurencije na tržištu jugozapadne Europe obnovile su ideju o povezivanju prehrambenih kompanija Droge Kolinske i Podravke, pišu Finance.si. Prema nekim navodima, dvjema kompanijama bi se trebao pridružiti i srpski Centroproizvod

Povezivanje bi bilo korisno za sva tri poduzeća. Droga Kolinska i Podravka imaju problema s vlastitom organizacijom i s tržišnim promjenama, a združene ne bi pokleknule pred europskim prehrambenim divovima.

Prehrambene tvrtke nisu prezadužene, ali njihova financijska situacija ne dopušta velike ekspanzije na nova tržišta kroz akvizicije, pa će zbog toga sve više i više problema zbog konkurencije imati kod kuće.

Grupa Droga Kolinska u prvih devet mjeseci ove godine od prodaje je prihodovala 12 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje (242,6 milijuna eura). Droga Kolinska po prihodima je za oko četvrtinu manja od Podravke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi