bankarstvo

Potpisan ugovor o pripajanju Veneto banke PBZ-u

03.08.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Privredna banka Zagreb (PBZ) i Veneto banka u petak su potpisale ugovor o pripajanju Veneto banke PBZ-u, izvijestili su iz PBZ-a, koji po ispunjenju svih regulatornih zahtjeva namjerava do kraja listopada integrirati Veneto banku u svoj postojeći sustav. Veneto banka članica je PBZ Grupe od 12. srpnja ove godine, a PBZ je kao nadređena kreditna institucija u grupi imatelj 100 posto udjela u dioničkom kapitalu Veneto banke, podsjeća se u priopćenju koje je PBZ objavio putem Zagrebačke burze.

Ugovor o pripajanju Veneto banke PBZ-u predan je sudskom registru zagrebačkog Trgovačkog suda, a banke su uputile Hrvatskoj narodnoj banci zahtjev za odobrenje pripajanja, navodi se u objavi.

Po ishođenju potrebnih regulatornih odobrenja, ugovor o pripajanju bit će podnesen na odobrenje glavnoj skupštini Veneto banke.

Iz PBZ-a napominju da dioničari te banke koji drže najmanje dvadeseti dio dioničkog kapitala mogu podnijeti zahtjev za sazivanje glavne skupštine PBZ-a radi odobrenja ugovora o pripajanju, a ako to ne bude zatraženo, dioničari PBZ-a mogu dobiti na uvid dokumentaciju pripremljenu za potrebe pripajanja.

"Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja dioničkog kapitala PBZ, niti će se vršiti zamjena dionica PBZ-a u zamjenu za dionice Veneto banke budući da PBZ drži sve dionice Veneto banke", navodi se u priopćenju.

Iz PBZ-a također ističu da po ispunjenju svih potrebnih regulatornih zahtjeva i aktivnosti namjeravaju do 30. listopada 2018. "na efikasan način integrirati Veneto banku u svoj postojeći sustav".

Poslovanje klijenata Veneto banke tijekom cijelog procesa pripajanja odvijat će se u potpunosti nesmetano te će o svim aktivnostima vezanim uz navedeni proces pripajanja biti redovito i na vrijeme obavješteni, zaključuje se u objavi Privredne banke Zagreb, koja je članica Intesa Sanpaolo Grupe.

  • +4
Novac kune Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL