Vremenska prognoza

Poslijepodne razvedravanje, a za vikend stiže novo iznenađenje

02.01.2018 u 07:08

Bionic
Reading

U prvom dijelu dana oblačno, povremeno s kišom, a u gorju i susnježicom i snijegom. Od sredine dana postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada

Kiša se do kraja dana može zadržati samo na krajnjem istoku i jugu zemlje, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar na kopnu većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu povremeno jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 u unutrašnjosti te između 9 i 13 stupnjeva Celzijevih na Jadranu. Navečer i u noći na srijedu osjetno hladnije.

Biometeorološke prilike će se malo poboljšati u odnosu na prethodni dan. Kretat će se u rasponu od razmjerno nepovoljnih do razmjerno povoljnih, pa će tegobe uzrokovane vremenom kod meteoropata i kroničnih bolesnika ipak biti malo slabijeg intenziteta.

U srijedu će biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano, no od sredine dana oblačnije. Poslijepodne i osobito navečer očekuje se mjestimična kiša, najprije na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a u noći na četvrtak u gorju može pasti i snijeg.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 3. siječnja 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Na kopnu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu, nakon jutarnjeg burina, umjereno i jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0 stupnjeva Celzijevih, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 9 i 13 stupnjeva Celzijevih na obali i otocima.

  • +3
U nastavku tjedna bit će i promjenljivo, uz povremene oborine Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

U nastavku tjedna bit će i dalje promjenljivo, uz povremene mjestimične oborine, te iznadprosječno toplo, posebice za vikend.

Od četvrtka će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i toplije. U petak u gorskim krajevima može pasti i malo kiše, a u nedjelju novo naoblačenje s kišom. Na moru će od četvrtka do subote biti djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu ponegdje uz malo kiše.

U nedjelju jače naoblačenje s kišom duž cijele obale. U četvrtak sjeverozapadnjak, a u petak će zapuhati umjereno i jako, prema otvorenom moru i olujno jugo.

  • +5
U noći na četvrtak u gorju može pasti i snijeg Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL