POSLOVNI REZULTATI

Polugodišnja dobit Peveca 12 puta viša nego lani

26.08.2016 u 10:51

Bionic
Reading

U prvih šest mjeseci 2016. godine društvu Pevec prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su 622,5 milijuna kuna što je rast od 21 posto u odnosu na godinu ranije. Operativna dobit iznosila je 28,1 milijun kuna dok je neto dobit iznosila 22,9 milijuna kuna što je 12 puta više nego lani u istom vremenskom periodu

'Razlog ovakvih izvrsnih rezultata leži u završetku širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanju tržišnih pozicija koje su osigurale značajan porast prihoda i veliki iskorak kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način', izjavila je članica Uprave Pevec Lidija Kljajić.

'Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji. Prošle godine započeti su intenzivniji procesi vezani uz jačanje veleprodaje i to vodeći računa o cjenovnoj politici kao i o tome da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana kao i izbor kupaca odnosno kanala poput HORECA kanala, građevinskih tvrtki i slično', priopćeno je iz tvrtke.

Rezultat poduzetih aktivnosti vidljiv je kroz rast prihoda od veleprodaje za prvih šest mjeseci 2016. godine od 46 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.