moj zaba start

Pobjednici natječaja za najbolji startup dobili gotovo milijun kuna potpore

  • Autor: I. I.
  • Zadnja izmjena 25.10.2018 16:01
  • Objavljeno 25.10.2018 u 15:15
Pobjednici petog natječaja Moj Zaba Start

Pobjednici petog natječaja Moj Zaba Start

Izvor: Ostale fotografije / Autor: NN

Dodijeljene su nagrade pobjednicima natječaja Moj Zaba start Zagrebačke banke u iznosu od gotovo milijun kuna potpore. Ovaj projekt nagrađuje inovativne ideje i projekte u tri različita područja – poduzetništvu, kulturi i znanosti te društvu. Prijavljeno je više od 400 projekata, a nagrade je dobilo 12 finalista. Uručuju se po tri glavne nagrade iz svake kategorije, od kojih prva iznosi 120 tisuća kuna, druga 100 tisuća i treća 80 tisuća te nagrada javnosti kao četvrta od 30 tisuća kuna

Pobjednici ovog, petog izdanja natječaja Moj Zaba Start u kategoriji poduzetništvo su projekt Hip rehabilitation device Filipa Sironića, uređaj koji omogućuje učinkovitu terapiju bolnog kuka, koji je osvojio prvu nagradu. Drugoplasirani je projekt SightRun tvrtke Adventure Donkey, odnosno mobilna aplikacija s digitaliziranim trkačkim turama koja omogućuje korisnicima da trčeći upoznaju određenu destinaciju. Treći je projekt Drvene natikače s promjenjivim gornjištem Lels obrta, koji omogućuje korisnicama da same dizajniraju svoju obuću.

U kategoriji kultura i znanost prvu nagradu osvojio je projekt Elektronički sustav za unos i analizu podataka pacijenata s rakom prostate liječenih u Centru za prostatu KBC-a Zagreb, a za drugu nagradu Biopolimerne mikrokapsule za zaštitu/ishranu bilja (BIMIBI) Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Treću nagradu osvojio je projekt Dracula izdavačke kuće Amaranthine Books.

Za prvu nagradu natječaja društvo komisija je odabrala projekt Uređenje i opremanje Volonterskog centra s prenoćištem-'Danas sam tu! Za tebe!', koji je osmislila Udruga za promicanje potrebe djece i mladih Smiješak za sve, za drugu projekt Mala tvornica sreće, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, koji se bavi razvojem specijaliziranog web shopa za plasiranje i prodaju suvenira i rukotvorina te želi osobama s invaliditetom pružiti osjećaj društvene uključenosti i osobne koristi. Treću nagradu dobio je projekt GoScoutingCroatia Saveza izviđača Hrvatske, internetska platforma s lokacijama neiskorištenih zemljišta koje domaći i strani izviđači mogu iskoristiti za kampiranje.

Posebnu nagradu publike u vrijednosti od 30 tisuća kuna dobili su SightRun tvrtke Adventure Donkey u kategoriji poduzetništvo, projekt CardioSave - mjerenje srčanih markera u urinu kao nova metoda ranog otkrivanja kardiotoksičnosti kemoterapijskog liječenja Tome Svaguša u kategoriji kultura i znanost te Sunčeva ljuljačka COOR Podravsko sunce u kategoriji društvo. Građani su mogli glasati na stranici www.mojzabastart.hr.

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić

Izvor: Ostale fotografije / Autor: NN

'Kao vodeća banka u Hrvatskoj, Zagrebačka banka nezaobilazan je partner u realizaciji mnogih poduzetničkih, kulturnih, znanstvenih i društvenih projekata. S našim klijentima doprinosimo transformaciji društva, doprinosimo širenju njihova poslovanja, podizanju konkurentnosti i razvoju cjelokupnog gospodarstva. Podržavamo inovativne, izvrsne i ambiciozne i zato smo ponosni da je ove godine preko 400 poduzetnika, institucija, društava i udruga prepoznalo vrijednosti projekta Moj Zaba Start i prijavilo svoje inicijative', poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka već petu godinu nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje kojima doprinosi napretku i kvaliteti društva u kojem živimo. Zaba je do sada podržala preko 50 održivih projekata. Među nagrađenima su inovativni startupovi, društveno korisne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja. Uz financijsku potporu, sudionicima su omogućene edukacije te promocija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!