u banskim dvorima

Plenković se sastao s predstavnicima Dogus grupe, evo o čemu su razgovarali

19.02.2021 u 14:41

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Ferita Şahenka, predsjednika Doğuş Grupe, Hüsnü Akhana, zamjenika predsjednika Odbora direktora Doğuş Grupe i Buraka Baykana, regionalnog direktora SEE Doğuş Grupe.

Doğuş Grupa je jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, prije svega u sektoru turizma. Tijekom sastanak predstavnici Doğuş Grupe upoznali su predsjednika Vlade s planovima za nastavak ulaganja u Hrvatsku, kako u turističkom tako i u građevinskom sektoru.

Predsjednik Vlade pozdravio je aktivnosti Doğuş Grupe, naglasivši važnost turističkog sektora za Hrvatsku, koji je u protekloj 2020. godine, usprkos izazovima nastalim zbog globalne pandemije COVID-19, ostvario rezultate iznad očekivanja.

Tijekom sastanka istaknuta je potreba daljnjih ulaganja u nove turističke proizvode koji će potaknuti oporavak ove gospodarske grane u post-COVID razdoblju, a koji se trebaju temeljiti na održivom razvoju. Na sastanku je uz predsjednika Vlade sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.