pregovori traju

[VIDEO/FOTO] Plenković o nestašici lijekova u bolnicama: Ja tu ne vidim sistemski problem, samo publicirane detalje

09.04.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu Koprivnici gdje je među ostalim posjetio i Podravku koju danas vodi Martina Dalića, bivša ministrica i potpredsjednica Plenkovićeve Vlade koja je dala ostavku uslijed afere Borg.

'Podravka ima jako dobre rezultate, i Podravka i Belupo i Žito u Sloveniji. 6000 zaposlenih s prosječnim plaćama od 6000 kuna što nije loše. Dionica je skočila za više od 15 posto u prvih par mjeseci ove godine, radnici će za travanj dobiti 400 kuna veću plaću u svibnju', rekao je Plenković.

Upitan što je s nedostatkom lijekova u bolnicama i kako će taj problem biti riješen: 'Ministri Beroš i Marić razgovaraju s veledrogerijama, riječ je o ozbiljnim i odgovornim ljudima. Isplaćeno je 980 milijuna kuna, dio toga ljekarnama, dio bolnicama, to je sve završilo kod veledrogerija. Što se tiče, obaveza one će se rješavati u idućim tjednima', rekao je.

'Ja tu ne vidim osim pojedini publiciranih detalja da imamo sistemski problem, to ne postoji osim u eteru', dodao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

Što se izmjena zakona o udomiteljstvu i posvajanju tiče, rekao je da je cilj Vlade sigurnost i prava djeteta. 'Otvoreni smo za sva rješenja koja poboljšavaju prava djeteta' dodao je.

  • +6
Andrej Plenković u Koprivnici Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Upitan kako komentira napad predsjednika Zorana Milanovića na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Plenković je rekao kako je ta tema posve nebitna i kako nema niti jednog predsjednika koji se uhvatio komentiranja aktualnog sata u Hrvatskom saboru. Kako motivirati ljude na cijepljenje:

'Cjepljenje je ključno. Osigurali smo dodatne doze Pfizera, pozivam sve da se cijepe, treba slijediti pravila struke, EMA-e, HZJZ-a, Ministarstva zdravstva. Cijepljenje je najbolja zaštita od oboljenja, težih simptoma i smrtnog ishoda', zaključio je predsjednik Vlade.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar