bivši vlasnik trgovačkog lanca

Pevec izišao iz zatvora: Hvala Bogu da sam pored ovog pakla kojeg sam izdržao svih ovih 11 godina ostao živ i pri sebi

24.12.2020 u 17:19

Bionic
Reading

Zdravko Pevec, osnivač i bivši vlasnik trgovačkog lanca Pevec, izašao je u srijedu iz zatvora. Na Facebooku je objavio kako za njega počinje novi život

"Dragi prijatelji, na današnji dan prije 11 godina oduzeli su mi firmu Pevec d.o.o. moje životno djelo. Danas dan prije rođenja Isusa Krista ja slobodno mogu reći da za mene od sutra počinje novi život, jer od jučer ja sam slobodan čovjek! Hvala Bogu da sam pored ovog pakla kojeg sam izdržao svih ovih 11 godina ostao živ i pri sebi. Sutrašnji dan je poseban dan, ostavljam taj pakao iza sebe i opraštam svima koji su mi nanijeli zlo, počinjem novi život i gledam u budućnost. Zelim vam sretan i blagoslovljen Božić i da ga provedete u krugu svojih najmilijih", napisao je Pevec na Facebooku.

Podsjetimo, Pevec je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu je priznato šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, bilo mu je preostalo oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Njegova supruga Višnja Pevec osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro.

Supružnici Pevec proglašeni su krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu tvrtke. Pevec je kao odgovorna osoba osuđen i jer je utajom poreza u Pevecu državni proračun oštetio za gotovo 27 milijuna.

Dragi prijatelji, na današnji dan prije 11 godina oduzeli su mi firmu Pevec d.o.o. moje životno djelo. Danas dan prije...

Objavljuje Zdravko PevecČetvrtak, 24. prosinca 2020.