konferencije

Ovdje možete saznati sve o društveno odgovornom poslovanju u Hrvatskoj

25.10.2017 u 14:46

Bionic
Reading

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) organizira devetu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju (DOP) u zagrebačkom Hotelu Esplanade 21. i 22. studenog

HR PSOR u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i suorganizatorima organizira 21. i 22. studenoga 9. Konferenciju o društveno odgovornom poslovanju (DOP) u zagrebačkom Hotelu Esplanade. Na njoj će domaći i strani stručnjaci govoriti o dosezima i očekivanjima u području DOP-a kao i trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju.

Predstavit će se i novi strateški dokumenti kao i inicijative kako europske tako i hrvatske, ali i kakve obveze isti nameću gospodarstvu. Sukladno trendovima u EU, ove godine posebne teme su pitanje politike raznolikosti te integracija politike održivog razvoja u regulatorni okvir Republike Hrvatske. Razgovarat će se i o aktualnom pitanju nefinancijskog izvještavanja.

Stručnjaci i znanstvenici prezentirat će svoje radove iz područja DOP-a, a naglasak će biti na iskustvima iz prakse koje dokumentiraju predstavljaju stručnjaci iz gospodarstva. Ove se godine očekuje preko 30 radova.

Obilježiti će se i 10. po redu, nagrada Indeksa DOP-a za postignuća u 2016. godini. Novost je dodatno poglavlje u području ljudskih prava.

Pokrovitelji Konferencije su predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.