KONFERENCIJA U ESPLANADE

Znate li što je društveno odgovorno poslovanje

28.10.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Sedma konferencija o društveno odgovornom poslovanju (DOP) održat će se 1. prosinca u zagrebačkom hotelu Esplanade a u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

'Održivi razvoj predstavlja najbolji oblik razvoja koji omogućava racionalno korištenje resursa i distribuciju dobara, zadovoljavajući potrebe današnje i budućih generacija. Poslovne organizacije koriste društveno odgovorno poslovanje kako bi pridonijele održivom razvoju kroz odgovorno ponašanje prema okolišu, uz stvaranje pozitivnog doprinosa društvu. Održivi razvoj dio je politike Europske unije, a DOP način poslovanja na koji EU potiče svoje gospodarstvo. Navedeni modeli poslovanja dugoročno predstavljaju najbolji temelj konkurentnosti i pametnog razvoja kojemu težimo kao društvo', poručuju organizatori.

'DOP je koncept koji se odnosi na djelovanje poduzeća koje nadilazi obveze strogo definirane zakonskom regulativom i temelji se na dobrovoljnoj inicijativi organizacije koja u takvom djelovanju vidi svoj dugoročni poslovni interes, ono nije neobavezan dodatak poslovanju već način upravljanja poduzećem', ističe se u pozivu na konferenciju.

Sedma konferencija o DOP-u nastala je povezivanjem nacionalne i regionalne inicijative za društveno odgovorno poslovanje, kao rezultat aktivnosti suradničke mreže organizacija koje već niz godina organiziraju aktivnosti i događanja na temu društveno odgovornog poslovanja.

Na Konferenciji će biti dodijeljena osma nagrada INDEKS DOP-a za postignuća u DOP-u za 2014. godini. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Metodologiju su izradili domaći stručnjaci po uzoru na renomirane strane metodologije rangiranja.

Nagrada Indeks DOP-a dodjeljuje se za najboljeg u svakoj od četiri jednakovrijedne skupine: velika, srednja, mala te javna poduzeća.

Više o konferenciji i njezinim sudionicima možete pročitatio ovdje.