od 18. do 20. siječnja

Otvoren međunarodni sajam turizma PLACE2GO, sudjeluje dvjestotinjak izlagača iz cijelog svijeta

18.01.2024 u 16:02

Bionic
Reading

U Areni Zagreb u četvrtak je otvoreno jedanaesto izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, na kojemu sudjeluje dvjestotinjak izlagača iz država poput Šri Lanke, Kine, Tunisa, Indije, kao i brojni europski te domaći izlagači

Ovogodišnji PLACE2GO održava se od 18. do 20. siječnja, a tijekom tri dana posjetitelji će moći upoznati brojne destinacije, raspravljati o trendovima u turizmu te prisustvovati brojnim panelima. Ulaz na sajam je besplatan.

'Na ovom ćete sajmu naći poslovne partnere, ali i srce i domaćinstvo, odnosno upravo ono po čemu je Hrvatska i prepoznatljiva u svijetu. Vjerujem da ćete s PLACE2GO sajma otići puni pozitivnih dojmova, kao i ostvarenih poslovnih rezultata. I ove godine nude se vrhunski paneli i vrlo zanimljiv program, ponuda je svake godine sve raznovrsnija', rekao je Josip Pavić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

'PLACE2GO i ove godine u jedanaestom izdanju nastavlja s tradicijom povezivanja, suradnje i razmjene iskustava u turističkoj industriji, a koji je isto tako iznimno značajan za razvoj turističke ponude u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatsko'“, rekla je Ana Pavičić Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba.

'Ove smo godine imali jedan veliki izazov – među prvima smo turističkim sajmovima u svijetu u ovoj godini. Očekujemo velik broj susreta poslovnih partnera, dogovoren je velik broj poslovnih sastanaka, na kojima se, kako iskustvo pokazuje, doista i dogovaraju novi poslovi. Ovim putem želim se zahvaliti cijelom timu, izlagačima, sponzorima i pokroviteljima, a već sada mogu najaviti i sljedeće izdanje, koje će se održati od 6. do 8. veljače 2025.', rekla je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

'Iznimno nam je drago što smo osmu godinu glavni sponzor ovog prestižnog sajma turizma te se ovim putem želim zahvaliti organizatorima na povjerenju. Tijekom PLACE2GO sajma posebno ćemo naglasiti rastuću mrežu letova te poznato tursko gostoprimstvo. Ove godine fokusirat ćemo se na promociju dodatnih letova tijekom ljetnog perioda kada ćemo iz Zagreba letjeti 18 puta tjedno te ćemo promovirati letove iz Dubrovnika za Istanbul koji su dostupni tijekom cijele godine. Kao aviokompanija koja leti u najveći broj zemalja diljem svijeta, Turkish Airlines čini svijet pristupačnijim za svoje putnike, koji mogu birati između 345 odredišta u 129 zemlje', rekao je Gurhan Sozen, generalni direktor Turkish Airlinesa u Hrvatskoj.