Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2022

Otvoren Deloitteov natječaj 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, provjerite koji su kriteriji

08.06.2022 u 18:37

Bionic
Reading

Deloitte je i ove godine objavio otvaranje postupka prijave za uvrštenje na rang-listu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe. Ovaj prestižni regionalni natječaj Deloitte provodi već 23. godine, a uključuje najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije

'Drago mi je što ćemo i ove godine predstaviti i nagraditi naše najbolje tvrtke koje pokazuju izuzetan poduzetnički duh, smisao za inovacije i prodaju te veliku želju za uspjehom. Siguran sam da će na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, hrvatske tvrtke i dalje biti dobro zastupljene te pokazati kako i dalje imamo značajan utjecaj na kontinuirani razvoj tehnologije u našoj regiji', rekao je Natko Sertić, glavni partner u Deloitteovu Odjelu poreznog i pravnog savjetovanja CE South regije i voditelj Fast 50 programa u Hrvatskoj.

'Ulazak na Fast 50 listu, a naročito plasman na istoj, potvrda nam je da smo se odlučili za dobru politiku razvoja tvrtke. Veseli nas da smo prepoznati kao vrlo uspješna tvrtka i da se naš trud isplatio. U periodu od dvije godine, s jedne zaposlene osobe, narasli smo na njih deset te i dalje rastemo i zapošljavamo', istaknuli su Petar Gabud, Robert Drago Šinko i Marko Gabud, vlasnici Three of them, naše najbolje plasirane tvrtke u 2021. godini.

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od 4 godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, 'fintech', 'hardware', zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te 'software', Za potrebe formiranja ljestvice za 2022. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2018. do 2021. godine.

Natjecanje obuhvaća dvije kategorije.

50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Tvrtke koje se žele natjecati u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki moraju ispuniti sljedeće kriterije:

  • godišnji prihodi u iznosu od najmanje 50.000 eura u 2018., 2019. i 2020. te 100.000 eura u 2021.
  • poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji)
  • razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj
  • vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Tvrtke u usponu - Zvijezde najvećeg rasta

Kategorija Zvijezde najvećeg rasta obuhvaća i rangira mlade tvrtke s brzim rastom koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje i posluju manje od četiri godine. Najbolji se rangiraju na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tijekom posljednje tri godine.

Tvrtke koje se natječu u ovoj kategoriji moraju ispunjavati sljedeće kriterije:

  • godišnji prihod od najmanje 10.000 eura u 2019. godini i minimum 30.000 eura u 2021. godini
  • poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji)
  • razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj
  • vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Natjecanje ima jednu posebnu kategoriju.

Zvijezde pozitivnog utjecaja

I ove će godine Deloitte u natjecanje ponovno uključiti kategoriju Zvijezde pozitivnog utjecaja. Zainteresirani za prijavu u toj kategoriji trebaju ispuniti dodatni upitnik. Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja moraju imati proizvod i/ili uslugu s utjecajem na sljedećim područjima:

  • utjecaj na području poslovanja, okoliša i društva
  • raznolikost među zaposlenicima i/ili članovima uprave
  • jedinstven razvoj imovine i/ili usluga.

Formular za prijavu, kriteriji za prijavu i sve informacije o natječaju nalaze se na sljedećoj poveznici.

Prijaviti se možete do 31. kolovoza 2022. Rezultati s poretkom bit će objavljeni 24. studenoga 2022.