hrvoje prpić:

'Otkako vozim na struju, uštedio sam za jednog Teslu, na 350.000 prijeđenih kilometara potrošio sam tisuću do dvije kuna'

02.06.2022 u 08:36

Bionic
Reading

Poduzetnik Hrvoje Prpić komentirao je posljednju rundu investicija, vrijednu 500 milijuna eura, u Rimac Automobile, kompaniju u vlasništvu Mate Rimca, uz što je iznio svoj pogled na električne automobile koje vozi već godinama

Što se Rimca tiče, Prpić za N1 kaže kako on treba novac da bi se nastavio širiti i razvijati svoju tehnologiju te dodaje da ulagači sada drže 23 posto nove grupe dok je ostatak u rukama Rimca.

Komentirao je i perspektivu električnih automobila u kontekstu krize i rasta cijena energenata, ali i transformaciju upotrebe fosilnih goriva prema korištenju energije iz obnovljivih izvora.

Otkrio i da je vlasnik četiri električna automobila i da je ušteda golema. Naveo je kako je na 350.000 prijeđenih kilometara potrošio oko tisuću do dvije kuna na struju.

'Dakle u ovom trenutku mogu reći da sam dobio besplatno jednog Teslu, toliko sam uštedio u tih osam godina. Cijena vožnje električnim vozilima ako imate kuću ili ako imate dvorište je otprilike sedam ili osam kuna, a sada, s poskupljenjem struje, osam ili devet kuna za 100 kilometara. Dakle to je pola litre goriva, možemo skoro reći. Tako da se cijena goriva ne može uopće uspoređivati s tim i možemo reći da je vožnja na struju skoro besplatna', zaključio je.